Menu:

Kävlingescoutkår Knopen

Olika arrangemang.

Example image - aligned to the right

I vår scoutkår har vi en massa olika arrangemang förutom våra avdelningsmöten.
Året ser i stora dra ut såhär:

I slutet på januari drar vi igång igen efter ett litet vinteruppehåll. Efter några möten är det så dags att beställa scoutkläder. Detta brukar bli i mars.
23 april firar vi St: Georg. Antingen firas det i kyrkan eller på scoutgården. Vid detta tillfälle delas det även ut införtjänade märken.

30 april har vi Kävlinges största valborgsfirande på Måsängen. Här tänder alla scouter bålet efter att ett stort fackeltåg har vandrat genom byn.

Under våren brukar vi ha en gemensam städdag. Här fräschar vi upp vår scoutstuga.

När Kristi Himmelfärdsdagen kommer arrangeras ett stort kompisläger där olika kårer deltager. Ca 250 scouter samlas och har kul tillsammans.

Precis innan sommaren blir det en trevlig familjedag med gemensamma aktiviteter.
I början på juni avslutas vårterminen. Vissa somrar åker vi till ett större läger, detta händer inte varje år.

I slutet på augusti startar höstterminen igen.

När höstrusket har kommit kryper vi in i en trevlig stuga någonstans i Skåne för att hålla vårt årliga stugläger. Denna helgen brukar vi ha ett speciellt tema.

Första helgen i december är det julskyltning i Kävlinge. Här har vi både hamburgerförsäljning, som är väldigt popular, och lotteriförsäljning.

Några dagar senare håller vi en mysig avslutning i vid scoutstugan med ett härligt värmande lägerbål, lite sånger och glögg och pepparkakor.

Visst låter detta som ett härligt år!